Prijzen van de honden

 

Heel regelmatig wordt ons gevraagd hoe het komt dat de ene hond duurder of goedkoper is dan de andere (klinkt een beetje vervelend als we het over honden hebben). Om dit voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen willen we u hierbij vertellen hoe we de prijs van een hond vaststellen.

 

Basisprijs

Voor iedere hond wordt een basisprijs gevraagd. Op jaarbasis maken we kosten en die kosten varieren van telefoonkosten, print en inkt kosten tot bijvoorbeeld vliegtickets, Dierenartskosten,wegtransportkosten,eten,voer etc. door alles te kunnen betalen hebben we een basis bedrag die ervoor zorgt dat we kunnen blijven helpen.

Wij moeten alles betalen van de adoptie die de hond binnen brengt u zult begrijpen dat wij dan ook geen winst maken of winst willen maken maar we moeten wel uit de kosten kunnen komen anders zijn we zo klaar met het helpen van honden.

 

Reserve

Bij die basisprijs tellen we voor elke hond een vast bedrag aan reserveringskosten bij. Dit geld reserveren we voor noodgevallen. Zo hebben we bijvoorbeeld een keer een hond met een darminfectie gehad, een hond die last had van de heupen etc. Dat zijn dierenartskosten die we niet op 1 hond door kunnen rekenen. Bij een hond die een darminfectie heeft kunnen de kosten oplopen tot € 2000 dat kunnen we uiteraard niet vragen aan de adoptant van de hond dus vandaar dat we voor dergelijke kosten een reservepot hebben. We lopen bijvoorbeeld ook vaak aan tegen een soort griepje, niet erg of ernstig maar de kosten zijn er niet minder om.

 

Kosten van de asiels

Een prijsverschil wordt bijvoorbeeld gemaakt door de kosten die de asiels vragen voor een hond. Ondanks dat in vele asiels de honden gewoon afgemaakt worden als ze niet worden geadopteerd willen vele buitenlandse asiels toch de hoofdprijs voor honden hebben. De asiels hebben vaak ook basisprijzen waar niet aan te tornen valt en die moeten we voor deze honden gewoon betalen. Dan komt er daarnaast nog de kosten bij van de inentingen, chip zetten, paspoortje en bloedtesten indien nodig. Dat zijn dus allemaal kosten die variabel zijn en die dus kunnen maken dat er prijsverschil tussen honden zit.

 

Transportkosten

Als de honden met het vliegtuig komen en ze komen mee in het ruim van het vliegtuig moeten we betalen. We proberen dit per vlucht te bekijken, kleine hondjes gaan voor minder mee dan honden die in het ruim zitten,maar als we dan ook drie honden in het ruim hebben zitten dan delen we de totale kosten hiervan uiteraard door 4 honden. Naast het transport met het vliegtuig hebben we in Nederland ook gastrijders die de honden van A naar B rijden. Zoals iedereen weet rijdt een auto ook niet op water en betalen we die kosten ook netjes aan de gastrijders. Daarnaast zitten we ook vaak met bijvoorbeeld parkeerkosten op een luchthaven als de honden met een gastvlieger mee komen vliegen. dit is het zelfde met een wegtransport  die moet betaald worden en die kosten zijn niet fijn tussen de 4000 en 5000,- euro

Een weg transport kost heel veel maar er kunnen ook meerdere honden tegelijk mee. vaak doen we dit met meerdere organisaties om de kosten te drukken maar dan nog zijn de kosten hoog hoe we het ook doen we maken hoge kosten.

 

Algemene kosten

Onder de algemene kosten komen de kosten die maar eenmalig plaatsvinden, bijvoorbeeld een bench voor een hond voor een gastgezin, een riem, halsbandjes, voer etc. Ook die kunnen we niet per hond doorrekenen want dan zouden de verschillen in honden nog groter worden. Dit zijn kosten die we over een aantal honden verdelen, dus niet te verwarren met de kosten die onder de basiskosten vallen. De algemene kosten zijn sterk wisselend in tegenstelling tot de basiskosten.

 

Honden van derden

Naast de eigen honden van Allround bemiddelt Allround ook honden voor anderen. De voorwaarden voor die honden die op deze manier worden geplaatst zijn ook precies hetzelfde als voor de Allround honden. Als adoptant merk je geen verschil en weet je ook niet of je een Allround hond of een hond van een derde adopteert. Een ieder die een hondje in eigen beheer bemiddelt heeft daar zo zijn eigen redenen voor. Meestal hebben ze zelf connecties met een asiel in het buitenland die ze steunen met het geld wat ze overhouden van de bemiddeling van zo’’n hondje. Maar omdat die mensen andere kosten maken en ook zelf de prijs van de hond bepalen (mits ze gelijk liggen met ons) kan het dus dat ook deze honden andere prijzen hebben.

 

Dus……

Door te plussen en te minnen ontstaat er een prijs voor een hond. We proberen wel zoveel mogelijk dezelfde prijzen aan te houden maar de afwijkingen in prijzen komen dus door bovenstaande oorzaken. Daarnaast kijken we ook heel erg naar de hond zelf, als we een hond van boven een bepaalde leeftijd hebben kunnen we daar niet dezelfde prijs van vragen als van een pup, echter de kosten van een dergelijke hond liggen vaak wel gelijk of zelfs nog hoger.

 

We kiezen er ook bewust voor om alle kosten te dekken uit de adoptie van de honden. We werken niet met vaste donateurs voor Allround zelf  omdat in tijden van crisis de donateurs gedeeltelijk wegvallen en wij ons werk niet zouden kunnen voortzetten. Het is dus een bewuste keuze om de kosten op deze manier te dekken. Uiteraard is al ons werk wat erin gestopt wordt liefdewerk en vrijwillig en als we te veel kosten gemaakt hebben dan moeten we dit voorschieten prive of aan het eind van de rit moeten wij uiteraard zelf wel bijleggen omdat lang niet alle kosten gedekt worden. We proberen het echter wel zo te doen dat we kunnen blijven draaien zonder er zelf duizenden euro’’s in te hoeven stoppen. We vinden het echter ook belangrijk dat we onze opvanggezinnen vrij kunnen houden en dat het hen niets kost dan alleen liefde en tijd.

 

*Vliegtickets: Bij het kopje basisprijs staan ondermeer als kosten, de vliegtickets. Hiermee bedoelen we de vliegtickets als een gastvlieger of wijzelf vliegen met als doel honden op te halen op een bepaalde plaats, alleen dan worden de vliegtickets voor maximaal twee personen betaald.

 

Dus de prijzen liggen tussen de 150,- en de 450,- euro  en elke euro gaat ook weer terug in de honden zodat we kunnen blijven helpen.

En donatie is natuurlijk altijd welkom zodat we net dat ietsje  meer kunnen doen.

Een Donatie !! Heel graag Elke euro telt voor ons mee en zijn daar heel blij mee

monique@hondenopvang-allround.nl

Bank Gegevens:

STG Hondenopvang Allround Te Borssele

Rabobank: 137.1406.49

NL94 RABO 0137140649

Steunt u ons werk en liefde voor honden !! Een Donatie is altijd welkom