Opvanggezinnen Gezocht in zeeland

Opvangen voor ons Kost U Niets Wij vergoeden alle kosten van de hond.

We zoeken opvang voor Pups ,Jonge honden en wat oudere honden.

Wij kunnen altijd opvanggezinnen gebruiken voor honden zowel uit nederlandse als uit buitenlandse asiels.
 
Wat is een opvanggezin
Een opvanggezin is een tijdelijke tussenstop voor de hond. De hond heeft er de mogelijkheid om even tot rust te komen, er wordt met hem gewerkt aan wat basistechnieken waarbij we willen opmerken dat het absoluut niet de bedoeling is dat u de hond aftraint, de bedoeling is dat u de hond handzaam maakt in huis, zindelijk is wel prettig voor uzelf waarschijnlijk etc.
En voor de rest is het de bedoeling dat u lol heeft van u opvang hond en dat het voor u leuk is om tijdelijk een viervoeter in huis te hebben om lekker mee te gaan lopen.
 
Wat kunt u van ons verwachten
- Eerlijkheid over de hond, we zullen alles wat we van de hond weten met u bespreken voordat de hond er is en op basis daarvan kunt u de keuze maken of u de hond wel of niet in de opvang wilt en kunt hebben.
- U krijgt alle tijd om te kijken of u het ziet zitten met de hond die u wordt aangeboden, en ziet u het niet zitten dat kunt u ook meteen aangeven zonder dat consequenties, u moet een band hebben met een hond en in ieder geval een klik om hem een leuk tijdelijk thuis te kunnen geven.
- steun, advies en actieve begeleiding, ieder probleem groot of klein kunt u aan ons aangeven en we zullen u zo goed mogelijk proberen te helpen met tips en adviezen.
- Inspraak in de adoptie, ook u mening wordt gevraagd op het moment dat er een adoptant komt en uw mening telt even zwaar mee dus kan deze adoptant volgens u niet voor "uw" hond zorgen krijgen ze hem ook niet mee.
- Begeleiding bij het afscheid nemen van uw opvanghondje.
- Voor u moet het opvangen alleen maar leuk zijn en u hoeft daarbij niet de strijd aan te gaan over van alles en nog wat met de organisaties, de contacten met de organisaties lopen via ons zodat u bij willekeurig welke hond u ook heeft altijd precies weet wie u contactpersoon is en wie u kunt bellen in moeilijkheden
- dierenartskosten worden betaald
- indien nodig is een riem, een halsband, een mand en een bench te leen.
- Indien u echt geen afscheid kunt nemen van de hond heeft u in het belang van de hond altijd de eerste keus bij adoptie.
 
Nadelen van opvangen
- Het afscheid dat is voor ieder opvanggezin heel erg moeilijk en of je nu nog maar pas opvangt of al heel lang, het afscheid blijft altijd een rotperiode.
Daarom vinden wij het ook belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij het adoptiegezin en dat u ten alle tijde kunt mailen en/of bellen met het adoptiegezin om te horen hoe goed het gaat en hoe goed de hond het doet.
En uiteraard krijgt u van ons begeleiding bij het afscheid nemen en alle zaken daaromheen en ook de eventuele kinderen nemen we mee in dit stukje omdat we gemerkt hebben dat zeer zeker de kinderen het soms heel moeilijk hebben
 
Wat verwachten we van u
- eerlijkheid over de hond, hou geen dingen achter al zijn ze nog zo vervelend want dat is niet eerlijk tegenover een nieuwe adoptant. Ook wij geven aan de potentiele adoptant alle info door positief of negatief zodat ook de adoptant precies weet wat voor hond hij krijgt.
- eens per twee weken nieuwe foto's
- eens per twee weken een vragenlijstje invullen over de hond om een nieuw verhaaltje te maken.
 
Veelgestelde vragen
1. Mag de hond bij andere honden en spelen met andere honden
Ja dat mag mits in de gaten gehouden wordt dat een hond voldoende rust krijgt.
2. Hoe jong zijn de pups die je in de opvang krijgt
alle pups uit het buitenland  zijn minimaal 15 weken omdat ze dan allen goed geent zijn en Rabies hebben gekregen (verplichte enting als de hond de grens over gaat ) het risico op dat ze nog iets onder de leden hebben aanzienlijk kleiner is dan als ze jonger zijn, Nederlandse Pups kunnen vanaf 8 weken in de opvang komen .
3. Hoe lang blijft de opvanghond bij je.
Het gemiddelde wat een hond in een opvanggezin blijft is tussen de twee weken en een half jaar.
we hebben tot op heden nog niet meegemaakt dat een hond langer blijft zitten met uitzondering van bijvoorbeeld een hond die ik nu zelf heb, dat is een hele angstige hond en die gaan we dus ook nog niet plaatsen, die ga ik eerst goed socialiseren, lekker mee aan het werk en als hij dan klaar is pas dan gaat hij op de site dus dan kan het langer duren omdat het socialiseren al langer duurt soms.
maar de honden en zeker pups die in de opvanggezinnen komen gemiddeld dus tussen de twee weken en een half jaar.
4. wat als een hond of pup niet geadopteerd wordt
Mocht het zo zijn dat een hond niet geadopteerd wordt of het duurt heel lang of what ever dan kan hij op den duur naar een "speciaal opvanggezin" waar hij indien hij niet geadopteerd wordt mag blijven wonen of waar hij voor langere tijd mag verblijven.
We hebben het nog niet meegemaakt, we hebben al heel veel honden in de opvang gehad en op ieder potje past een dekseltje om het zo maar te zeggen. Maar het zou inderdaad kunnen gebeuren en we hebben daar rekening mee gehouden en daar hebben we speciale gezinnen voor.

Wij werken alleen met erkende stichtingen samen.

Vragen stel ze gerust monique@hondenopvang-allround.nl

 06 -53493927