let op alleen in zeeland zoeken we opvanggezinnen 


Opvanggezin worden (Wij zitten in Zeeland en we zoeken alleen in zeeland opvanggezinnen momenteel)

Opvanggezin is een tijdelijke tussenstop voor een hond die komt uit een ongewenste situatie, dit kan zijn bij een baasje vandaan die hem niet meer kan hebben of niet meer wil hebben maar het kan ook rechtstreeks uit het asiel in Nederland of het buitenland zijn.

Als opvanggezin is het niet nodig dat je ervaring hebt al is dat wel meegenomen. Onervaren opvanggezinnen zullen we begeleiden van het begin tot het eind, wat we echter wel zoeken in een opvanggezin is doorzettingsvermogen en tolerantie ten opzichte van de hond.

Wat verwachten we van jou als opvanggezin.

1. Allereerst dat je eerlijk bent over je gezinssituatie, woonsituatie etc om een zo goed mogelijke match te maken tussen hond en jullie gezin
2. Dat je bezit over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en tolerantie ten opzichte van een hond. Doordat de honden verplaatst worden van A naar B en of dat nu vanuit het buitenland is of binnen Nederland deze honden worden uit hun "veilige" omgeving gehaald hoe slecht die soms ook is en in een compleet nieuwe situatie geplaatst, dit vergt aanpassingsvermogen van de hond en hij kan dus behoorlijk in de stress zijn. Het kan dus zijn dat de hond totaal anders reageert dan dat zijn karakter is door de stress. We verwachten van een opvanggezin dat ze de hond een kans geven en hem de tijd geven te laten wennen.
3. Dat je eerlijk bent over de hond, dus dat je de hond naar ons toe beschrijft met zijn positieve dingen maar ook zijn negatieve dingen om de hond een zo eerlijk mogelijke kans te geven in een nieuw adoptiegezin.
4. Dat je je realiseert dat een hond misschien voor wat langere tijd bij je is, we kunnen nooit van tevoren zeggen hoe lang dit is. Normaliter ligt deze tijd tussen de 2 weken en de 6 maanden. Het is dus wel prettig dat je ook weet dat je minimaal 6 maanden een hond in huis kunt hebben en dat je niet de verwachting hebt dat hij na 2 weken weg is.
5. Dat je onze tips en adviezen ook ter harte neemt of in ieder geval overlegd waarom je dat niet zou doen en hoe je bepaalde dingen dan wel zou aanpakken.
6. Dat je indien een adoptant geschikt is bevonden je deze mensen ontvangt en de hond laat zien en observeert hoe hond en adoptanten op elkaar reageren.

Wat kun je van ons verwachten

1. Dat we je alles doorgeven over de hond die bij je in de opvang zou kunnen komen wat we weten over de hond, zowel de positieve als de negatieve dingen
2. Dat we niet zonder overleg een hond bij je in de opvang doen. Je moet een klik hebben in ieder geval met de foto anders krijgt de hond geen eerlijke kans.
3. Indien nodig, begeleiding van A tot Z
4. Dat alle kosten vergoedt worden. Het hoeft voor het opvanggezin niets te kosten, alle kosten te weten voer, vlooienmiddelen, wormenmiddelen en dierenartskosten worden door ons vergoed. Bench, riem en halsband zijn eventueel bij ons te leen. Het kost je dus alleen tijd en energie.
5. Dat we je begeleiden als er adoptanten komen kijken en dat we je begeleiden bij het afscheid van je opvanghondje.

Indien je bij ons inschrijft is het belangrijk dat je weet dat wij geen blikken honden opentrekken. Ons motto is hoe minder honden er in de opvang zitten hoe beter het is. We halen niet een asiel leeg, we halen niet zomaar honden in de opvang om de opvang vol te hebben, we bieden alleen hulp aan die honden die het nodig hebben. Het kan dus best zijn dat je even leeg zit voordat we je een hond aanbieden. Reden dat dit erbij staat is dat veel mensen het liefst als ze besloten hebben opvanggezin te worden ook meteen een hond in huis willen hebben. Maar wij gaan voor kwaliteit en niet kwantiteit.

Vaak zetten we mensen op de lijst en bellen of mailen we na een poosje en zijn ze opeens niet meer beschikbaar omdat ze elders een hond vandaan hebben. Mocht je ook liever vandaag dan morgen een hond in huis hebben dan kunnen we helaas niets voor je betekenen.
Spreekt bovenstaande je wel aan, meldt je dan nu aan als opvanggezin stuur een mail naar 




monique@hondenopvang-allround.nl

Bel 06:53493927


Info die heel belangrijk is voor de opvanggezinnen:

 

1. Foto's, heel belangrijk. De foto's duren vaak te lang en (en dat is niet om vervelend te doen) zijn ook niet altijd goed bruikbaar. Probeer in ieder geval zo snel mogelijk een paar goede foto's van de kop van de hond te maken doe dit ook van de linker, rechter en boven kant van de hond en probeer in verschillende situaties foto's te maken zoals buiten op het gras zitten, liggen. staan enz. Probeer zeker in de eerste week iedere dag een paar foto's te sturen zodat we een leuk fotoalbum aan kunnen leggen, dat is voor een potentieel nieuw baasje ook leuk om veel foto's te zien, bovendien kunnen we dan zowel op de site als in de advertenties regelmatig wisselen met foto's wat de advertentie dan weer keer op keer de moeite waard maakt om te bekijken

2. Als je met je fototoestel kan filmen probeer dan ook een paar filmpjes van je hond te maken en upload ze via youtube, als je niet weet hoe het moet geef dan even een seintje dan help ik je even daarmee.

 

3. RUST, EN REGELMAAT. Veel mensen denken dat de pups (maar ook de volwassen honden) heel veel energie hebben, dat duidt vaak op gebrek aan rust, bij voorkeur in een bench omdat ze daar op den duur echt in gaan slapen, bouw een ritme op met je hond en probeer dat ritme een beetje te volgen zodat je hond weet waar hij aan toe is, des te eerder is hij gewend en des te eerder zakt zijn adrenalinepeil waardoor hij ook rustiger zal worden. Ga in geen geval de eerste weken met hem fietsen of hem veel laten rennen, rust is heel belangrijk bij honden die erg druk en energiek zijn, belangrijker dan uit laten rennen.

 

4. Diarree, veel honden gaan aan de diarree de eerste dagen, dat kan door de verandering van het voer komen, door de stress, en door de ontworming, door veel rust en regelmaat zorg je ook dat de darmgang snel op een goed peil is. Een paar dagen diarree dat kan, het kan soms voorkomen dat er aan het eind van de dag wat bloed bij zit door het vele poepen wat ze hebben gedaan, als dit langer duurt of het begint al meteen bloederig en slijmerig dan kan het duiden op giardia, trek dan aan de bel dan krijg je van ons een kuurtje panacur maar ga er maar vanuit dat diarree in de eerste dagen meer te maken heeft met stress en verandering van voer dan met iets anders.

 

5. HONDEN MOGEN NIET LOS LOPEN, op een niet omheind terrein, dit omdat wij verantwoordelijk zijn voor de honden. Ook al denk je na een paar dagen dat je hond het wel aankan hij hoeft maar van iets te schrikken en op de vlucht te slaan en je bent hem kwijt, dus niet los laten lopen ..

 

6. Namen, jullie mogen de hond de naam geven welke jullie zelf willen maar gebruik in de correspondentie en het contact met ons de juiste naam van de hond die in het paspoort staat omdat wij anders kwijt zijn om welke hond het gaat, zeker als berichtjes van de een naar de ander gaat wordt het soms erg verwarrend, dus in de correspondentie en contacten altijd de naam aanhouden van het paspoort, hoe je hem thuis noemt dat mag je helemaal zelf weten.

 

7. Ziek en een dierenarts nodig, Neem zo snel mogelijk contact met mij op om te overleggen zodat ik je het juiste advies kan geven, in bedreigde situaties ga je gelijk naar een Dierenarts en je stelt me altijd op de hoogte zodat ik weet wat er met de hond aan de hand is, De stichting vergoed alleen de kosten indien er een rekening/nota op naam van de stichting is gesteld en ik je naar de dierenarts heb gestuurd.

 

8. Updates, Geef zoveel mogelijk een up-date van je opvanghond door zodat we een eerlijk verhaal kunnen geven naar de adoptanten en  voor op de site is het wel leuk als we vast een klein stukje kunnen schrijven over de hond, probeer dus zo snel mogelijk een berichtje te doen over hoe het gaat en wat je van de hond vindt etc,

 

9. Voer, Meestal hebben de honden behoorlijk honger als ze aankomen maar geef ze maar een klein beetje voer '' s avonds, dan '' s morgens de wormenpil en tegen de middag weer een beetje voer en daarna kun je overgaan in het normale ritme van voeren. volwassen honden 2 maal daags voeren en pups 3 tot 4 keer daags voeren. Geef alleen het voer wat de stichting beschikbaar heeft gesteld voor je opvanghond.