De Benche training :

Een pup die niet bij de fokker heeft geleerd al in een benche te zitten, is een korte periode van gewenning en aanleren nodig. Hierbij moet je op een goede manier te werk gaan. Houd er rekening mee dat alle pups anders reageren, het is dus erg belangrijk dat je goed naar je eigen hond kijkt.
De belangrijkste regel voor het aanleren is: altijd consequent zijn! Dit geldt voor alle gezinsleden. Spreek onderling af wat de regels zijn. Vergeet niet ALLE honden kunnen het leren, maar je moet er wel wat voor doen.
Begin met het aanleren de dag dat de pup bij je in huis komt. Het is dan vaak nog wel een klein hummeltje maar hoe langer je wacht en hoe meer je toegeeft, hoe moeilijker het wordt.
Zorg er in de eerste plaats voor dat de benche gezellig en vertrouwd is voor de hond. Leg er een dekentje in. Indien mogelijk het dekentje met nestgeur dat je pup heeft mee gekregen van de fokker. Laat de benche deur open staan. Laat de pup de benche verkennen.
Probeer met behulp van brokjes of een spelletje de pup in en uit de benche te laten lopen. Zorg dat de kennel "leuk" is.
Als de pup er moeite mee blijft houden geef hem dan zijn eten in de benche. Tijdens het eten gaat het deurtje dicht. Is de hond klaar met eten dan gaat het deurtje weer open. Wacht niet tot de hond piept maar zorg dat je er op tijd bij bent. De pup zal de benche steeds leuker gaan vinden want eten is lekker.
Valt de pup ergens in de kamer in slaap dan leg je hem direct in de benche. Hij moet leren dat als hij gaat slapen hij dat in de benche doet. Doordat hij moe is zal hij het makkelijk accepteren. Wordt hij wakker laat hem er dan gauw uit om buiten zijn behoefte te doen. Hij zal daardoor heel snel in de benche zindelijk worden.
Leer je kinderen de hond in de benche met rust te laten. Het is de enige plaats die de hond heeft. Gaat u hond in de benche dan geeft hij aan dat ie met rust gelaten wil worden. Een jonge hond vindt in de benche de rust die hij zo hard nodig heeft.
Als je weg gaat, gaat de hond, met een beloning, in de benche. Hou de periodes dat je weg bent in het begin kort. De hond moet het vertrouwen opbouwen dat je weer terug komt. Langzaam kun je de tijd dat je weg bent verlengen. Begin hier snel mee nadat je de pup in huis hebt. Het wordt moeilijker naarmate de pup ouder wordt en meer vrijheid heeft gehad.
Het is belangrijk dat je nooit probeert de hond met brute kracht in de benche te krijgen.
Als je hond in paniek raakt of opstandig wordt, wanneer hij merkt dat de benche gesloten is, doe je niets ! Schenk geen aandacht aan zijn ontsnappingspogingen. Bekijk hem zelfs niet. Zodra de hond 10 tellen rustig is laat je hem er weer uit.
Stuur de hond nooit in zijn benche om hem te straffen. De benche in een veilige plaats!
Sommige honden vinden het prettig een deken over hun benche te hebben. Dit verhoogt het gevoel dat het een hol is. Zorg wel dat het nooit te warm wordt in de benche.
Geef een hond alleen speelgoed en botjes in de benche zorg dat hij iets te doen heeft maar het moet wel veilig zijn houd toezicht.