De pup net in huis.
Als de pup in zijn nieuwe tehuis komt zijn er een paar dingen die u zich goed moet realiseren. De pup heeft in een korte tijd enorme ervaringen moeten ondergaan. Allemaal zeer inspannend voor de pup en er komt best wel veel op de pup af.

 

Voor de aankomst van uw nieuwe aanwinst, en dit geldt met name voor een puppy, dient u in huis en tuin dezelfde veiligheidsmaatregelen te treffen als bij een jong kind. Berg schoonmaakmiddelen, medicijnen goed op, sluit vuilnisbakken af, zorg dat kinderen niet overal hun speelgoed laten slingeren, werk elektriciteitsnoeren weg. Ook voor u vanzelfsprekende dingen zoals sigaretten en vooral chocolade zijn bijvoorbeeld zeer giftig voor honden, evenals sommige planten zowel binnen- als buitenshuis. Bij het spelen en knagen op takken kan de hond zijn mond flink bezeren met houtsplinters. Verder zorgt u er natuurlijk voor dat de tuin goed afgezet is, zodat uw hond niet weg kan lopen. Verstandig is om de komst van uw hond voor te bereiden door een goed hondeninformatie boek te lezen. Ook in de bibliotheek zijn dergelijke boeken te verkrijgen.

De volgende punten van belang:

  • Zorg er voor dat de pup in een rustig huis komt. Voorkom dat er teveel mensen zijn, die de pup willen aaien en liefkozen, dat zal de pup angstig kan maken. 

  • Laat hem in alle rust zijn nieuwe tehuis onderzoeken en de nieuwe geuren en bewoners leren kennen.

  • Niet gelijk de eerste dag familie en kennissen naar het nieuwe puppy laten komen kijken. Dat is veel te druk voor het hondje.

  • Ga niet meteen met de pup naar een drukke straat wandelen. Hij heeft enkele uren nodig om zijn omgeving te leren kennen en alle nieuwe indrukken te verwerken.

  • Straf de pup nu nog niet als hij/zij binnen plast. De pup heeft in dit opzicht nog nooit iets vervelends ervaren en hij is helemaal niet gewend zijn urine en poep op te houden. Al heeft de pup in huis geplast of gepoept toch even met de pup naar buiten gaan.

  • Laat de pup de eerste dagen niet te  alleen in de kamer, hij is niet gewend aan eenzaamheid. In de kennel had hij dag en nacht zijn broertjes, zusjes en moeder om zich heen. De pup gaat de nieuwe baas of bazin voor zijn moeder aanzien. Daarom moet u handelen als de moeder. Laat de pup niet te lang alleen maar blijf in de buurt. Als de pup slaapt ga dan gerust een poosje bij hem vandaan.

  • Zorg ervoor dat er een hondenmandje, kistje, doosje of iets dergelijks voor de pup klaar staat, een jonge pup is snel moe en moet dus een eigen plekje hebben waar hij/zij zich lekker kan uitrusten.

  • Leer kinderen vanaf het begin dat ze de pup niet te hardhandig oppakken en dat ze voorzichtig met hem spelen. Leer ze in de eerste plaats dat ze de pup MET RUST LATEN als hij in zijn MAND ligt. Daar moet de pup alle rust hebben. 

  • Iedere pup gedraagt zich weer anders als hij in een nieuw gezin komt. De ene pup is erg voorzichtig en verlegen, de andere overvalt het gezin als een wervelwind. De verlegen pup verlangt meer rust en gezelschap van u, terwijl de andere pup meer bezoek verdraagt en meer wil spelen.

 Honden zijn geen speelgoed voor kinderen! neem een hond als u als ouder er 100% achter staat en tijd voor heeft, laat het niet over aan uw kinderen.!!

U ziet het wel: teveel om op te noemen. Voor ons zijn het alledaagse zaken, maar voor deze nieuwe wereldreiziger is het allemaal nieuw, eng en vreemd. Vooral de harde geluiden kunnen afschrikken. Het is daarom van belang dat u zelf geen schrikreactie vertoont, maar doet alsof dit de gewoonste zaak van de wereld is.