training met belonings brokje en stem geluid,
Het hoeft allemaal niet moeilijk te zijn.

Een hond leert snel. als je het op een vriendelijke en positieve manier doet.

Nu gebruiken we geen clicker maar gewoon onze hand met brokje erin  en onze stem die we op een vriendelijke manier gebruiken.

Praat je vriendelijk tegen je hond dan zal hij het snel en graag alles voor je willen doen, zet je een norse boze stem op tegen de hond wordt hij angstig en zal hij niets voor je willen doen dus je stem gebruik is heel belangrijk. Hier is het heel belangrijk dat je de beloning geeft als hij de oefening doet zoals je wenst en beloon hem met goed zo of dat is knap met je stem. laat horen dat je hem knap vind.

Aandacht voor de baas: zonder aandacht kan je niets. Zorg dat je leuk bent en dat je eerlijk en oprecht reageert tegen je hond, wees duidelijk en beloon hem veel voor al het goeds wat hij voor je doet. Roep de naam van de hond en zodra hij kijkt beloon je hem met een brokje zo leer je de hond naar je kijken en als je contact hebt dan pas kan je iets van je hond vragen dus heel belangrijk dat je aandacht hebt.

 Belonen: voor een beloning wil een hond altijd werken en zo maakt je het ook leuk voor wat hoort wat en daardoor leren ze snel de oefening goed uitvoeren.

Praten en reactie hond:Geef de hond een opdracht en doe het voertje voor zijn neus hij zal dan je hand volgen waar die ook naar toe gaat, Hij zal het graag willen hebben de beloning en door zijn nieuwsgierigheid kan je met je stem en je voertje de hond makkelijk alles laten doen. Beloon hem met brokje en ook altijd met je stem laat de hond weten dat je hem geweldig vind.

 Hier een paar voorbeelden:

Lopen: naast de baas met slappe lijn en aandacht, Riem in de Rechterhand, de hond is links en je voertje zit links in de hand. Zeg tegen de hond volg en houd het voertje tegen zijn neusje en loop langzaam vooruit de hond loopt nu rustig met je mee en na een paar passen zeg je dat is volg en geef hem de beloning doe dat telkens korte stukjes zodat de hond begrijpt wat je bedoelt. Zodra hij het door heeft ga je hand iets hoger houden en weer een paar stapjes zolang de hond kijkt en netjes mee loopt geef je hem de beloning ben je zijn aandacht even kwijt dan even met brokje voor de neus en met je stem zeg je rustig dat hij knap is en dat is volg en dan beloon je hem weer. zo bouw je dat op tot je arm gebogen naast je lijf is en de hond mooi mee volgt dit kost wel tijd dit doe je niet in 2weken maar elke dag even oefenen dan zal je zien dat de hond snel weet wat u bedoelt.

 Spelen baas/hond: heel belangrijk, samen spelen , neem een speeltje wat u samen vast kan pakken en samen mee kan spelen. een ouwe sok met tennisbal erin of een flostouw knuffeltje. Sleep dit langzaam over de grond zo dat u hond erbij kan en het leuk vind om samen te spelen. breek het af wanneer u dat wilt. ga recht op staan en zeg genoeg en houd u hand stil de hond zal dan los laten en dan bergt u het speeltje weer op. zo hou je de leiding over het spel.

 Zit: brokje voor zijn neus en beweeg u hand iets omhoog zodat hij omhoog moet kijken maar wel tegen zijn neus houden. Hand dan iets naar achter houden en de hond gaat automatische zitten.

 Af: De hond zit naast u en nu brengt u een brokje voor de neus van de hond en ga in een rechte lijn naar beneden tussen de voorpootjes met u hand zodat de hond het brokje volgt en zal gaan buigen en dan gaan  liggen. heel belangrijk doe dit heel rustig. beloon je hond met brokje laag bij de grond en met je stem.

 Staan: De hond gaat staan op commando, de hond zit links naast u. Doe een brokje voor zijn neus en beweeg die hand tegelijkertijd met uw linker been een stapje naar voren en de hond zal het brokje volgen zodat zijn kont omhoog gaat en hij staat dat is het staan zonder te lopen. Want uw rechter been blijft op zijn plaats staan. Sommige honden zullen dan gaan lopen dan doe je het anders. Neem een brokje in uw hand en ga voor u hond staan en dan met een snelle beweging met de hand bij de hond tussen de voorpoten door naar de buik. de hond springt de achterkant omhoog en staat vierkant op zijn plaats zonder te lopen. beloon de hond met brokje en met je stem.

 Kom voor: de hond komt netjes voor u zitten, Ga met de voeten iets uit elkaar staan en roep de naam van de hond en houd in beide handen een brokje en stuur de hond met de twee handen precies tussen u voeten in heel dicht voor u en dat is kom voor geef hem de beloning en zeg dat je hem knap vind,

 Twist: De hond loopt links naast u en nu maakt uw linker hand een kleine cirkel van u af eerst de hand iets naar voren dan rond draaien naar achter en zo langs u linker been stoppen zodat de hond een cirkel maakt. dit  doe je terwijl je rustig door loopt beloon hem onder het lopen en herhaal dit.Is een leuke afwisseling tijdens het volgen.

 Aan de voet: de hond zit voor u en gaat achter u om gaat via de rechter zijde en dan uit komt aan de linker kant van u been en met de zit er gelijk aanvast. Dus hij of zij loopt een halve cirkel om u heen. Hou een brokje in de rechterhand en houd deze voor de neus zeg het commando aan de voet en beweeg u hand naar de rechter kant zo naar achteren waar u met u linker hand het brokje overpakt en de hond volgt deze nog steeds dan komt hij links naast u uit en doe gelijk een zit eraan vast dat is aan de voet.

 Linker been is volg been zorg dat je altijd met links als eerste weg stapt zo leert de hond dat hij met links mee kan lopen , zodra u met rechts weg gaat mag de hond niet mee en moet hij blijven zitten.

Linker hand is beloning Hand

Rechter hand is de hand waar de riem in zit.

Boos worden heeft geen zin doet de hond het verkeerd ga dan bij jezelf te raden of u het wel goed heeft gedaan. Doe het rustig opnieuw als het niet lukt neem de tijd er is geen haast bij een oefening het moet leuk en gezellig zijn voor baas en hond.

Er zijn diverse hondenscholen te vinden in Nederland ga daar ook naar toe met je hond daar leer je zo veel en daar krijgt u les in het goed uitvoeren van de oefeningen zodat u het de hond goed en snel kunt aanleren.